HABKÖNNYÛ GRÍZGALUSKA

2013-02-04

sponsored links



Megadtam magam grízgaluska ügyben. Emlékszem, Anya sokszor csinált mikor kislány voltam, de egyáltalán nem rajongtam érte, sõt... Mindig azt hallgattam, hogy: meg kell enni, mert finom és tápláló! Lehet, de mi akkor sem voltunk túl jóban. Mióta Anyu nincs, grízgaluska sincs.... A páromnak viszont ez a kedvence. Mivel éppen beteg vagyok, nem is vágytam másra, mint egy finom, forró húslevesre. Gondoltam itt a nagyszerû alkalom, hogy grízgaluskát tálaljak mellé, hiszen: finom és tápláló . Ügy is lett. Bekevertem, kifõztem, megettük. Én is. Tényleg finom volt. Különben azt vettem észre, hogy ahogy idõsödik az ember, sokkal több dolgot megeszik, amit korábban sosem. Csak maradjak húslevesnél, gyerekként csak, és kizárólag sárgarépa lehetett a tányéromban, most meg imádom benne a zellert, a fehérrépát és a kelbimbót is.
Nem hiába mondták a régi öregek, hogy a húsleves a betegnek gyógyszer ... Így van. Ez a tányér leves, vérré vált bennem...

Grízgaluska 4 személyre: 2 tojás, 14 dkg búzadara, 1/2 mokkáskanál só, 1 kávéskanál puha vaj, 1 kávéskanál tejföl.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához keverjük a vajat és tejfölt. A fehérjét a sóval kemény habbá felverjük. A darát és a ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2013/...

sponsored links

Keres?s