Habkarika
sponsored links
Elmondhatom, hogy ez a karácsony az újdonságok ideje, mert a második olyan édességet készítem el amit elõtte még soha. Sõt a habkarikát nagyon rövid idõ alatt másodjára készítem. Na nem fogyott el ilyen hamar tévedés ne essék, hanem bevallom férfiasan az elsõ adagot csúnyán elrontottam.
Ezt a finomságot is többféleképpen is el lehet készíteni, és hamar el is lehet rontani. A lényege az arányokban van, és, hogy a cukor maradéktalanul feloldódjon a tojás fehérjében.
Az elsõ adagnál azt a módszert választottam, hogy a cukrot a tojásban olvasztottam, és utána zutty a habverõ karai közé.. És véget nem látszó küzdelem a habosodásér. De nem habosodott csak egy nyúlós massza lett belõle. Na de azért megpróbáltam kinyomni. Természetesen elfolytak a karikáim.
Aztán TücsökBogár álltal elronthatatlannak titulált módszert vettem elõ, és a kudarc után kissé szkeptikus énemnek is sikerült belõle habkarikát gyártanom :D
Mindösszesen 4 fehérjére és 30 dkg kristály cukorra volt hozzá szükségem és gõzre. Vízgõz felett kell ugyanis a ...