Habjában sült tojás (II.)
sponsored links
Egy nagyon egyszerû, mégis különlegesebb ötlet reggelihez vagy vacsorához. Sütõben készült változata már olvasható volt a blogomon ITT .
Hozzávalók: személyenként 2 tojás, só, 5 ? 10 dkg sajt, kevés szárított majoránna, kevés olaj a sütéshez.
Elkészítése:
- Elõkészítjük a hozzávalókat: a tojást, a sajtot, a majorannát, a sót, az olajat.
- A tojásokat feltörjük, elválasztjuk, a fehérjét a habverõbe öntjük, a sárgájukat pedig, vigyázva, hogy egészben maradjanak visszatesszük a fél héjakba, és pálinkáspoharakba állítjuk.
- A sajtot lereszeljük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A habból merõkanállal kiveszünk egy részt, beletesszük a sárgáját.
- Egy serpenyõben olajat forrósítunk, beletesszük a merõkanállal a tojást, mindkét oldalán megsütjük, amikor megfordítottuk, sózzuk, megyszórjuk a majorannával és a sajttal.
Megjegyzés: Salátával, kiflivel, joghurttal tálalva finom reggeli vagy vacsora lehet