Habjában sült tojás (II.)

2014-02-12

sponsored links

Egy nagyon egyszerû, mégis különlegesebb ötlet reggelihez vagy vacsorához. Sütõben készült változata már olvasható volt a blogomon ITT


 
Hozzávalók: személyenként 2 tojás, só, 5 ? 10 dkg sajt, kevés szárított majoránna, kevés olaj a sütéshez.
Elkészítése:
  1. Elõkészítjük a hozzávalókat: a tojást, a sajtot, a majorannát, a sót, az olajat.
  2. A tojásokat feltörjük, elválasztjuk, a fehérjét a habverõbe öntjük, a sárgájukat pedig, vigyázva, hogy egészben maradjanak visszatesszük a fél héjakba, és pálinkáspoharakba állítjuk.
  3.   A sajtot lereszeljük.
  4.  A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  5.  A habból merõkanállal kiveszünk egy részt, beletesszük a sárgáját.
  6.  Egy serpenyõben olajat forrósítunk, beletesszük a merõkanállal a tojást, mindkét oldalán megsütjük, amikor megfordítottuk, sózzuk, megyszórjuk a majorannával és a sajttal.

Megjegyzés: Salátával, kiflivel, joghurttal tálalva finom reggeli vagy vacsora lehet

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s