Habfagyi ? csokis
sponsored links
Megszületett az én fagylaltom Nagy fagylaltkedvelõ vagyok, de gyümölcsvelõt nem merek enni, magtejes fagyikat nem merek enni – mindezt a cukrom miatt természetesen. Elsõsorban citromos és tea sorbeteket ehetek, de ma megszületett a krémes, selymes – “ketogén” fagylaltom
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 6 tojás fehérjét két evõkanálnyi citromlé és két evõkanál eritrit hozzáadásával verj fel kemény habbá – megjegyzem, hogy elfogyott a Xukor0 4x steviám, ami a legjobb a fagylaltokba!
- 1 dl Cocomas kókusztejszín sûrûjét fokozatosan keverd a habhoz, és az adagolást kezd el már akkor, amikor a hab majdnem megkeményedett, még nem teljesen
- 1 evõkanálnyi kakaót keverj a krémhez – lassú fokozaton verd a habot, vagy egyszerûen óvatosan kanállal forgasd bele
- Ennyi az egész
- Kanalazd át fagyis dobozba a kb. 5-6 személyre elegendõ fagylalt mennyiséget, és röpke 45′ elteltével már eheted is; Gondolom, hogy ez az állag a habfagylalt legjobb állaga, de majd a háromnegyed rész maradék sorsát a holnapi napon meglátjuk?!
- Tálaláskor a tetejére reszelhetsz 90%-os étcsokoládét