Habcsókvirágos epertorta
sponsored links
Hozzávalók a habcsókhoz:
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
csipet só
egy csepp sárga ételfesték
Hozzávalók a tésztához:
2 db tojás
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg liszt
1 csípett sütõpor
Hozzávalók a töltelékhez:
75 dkg eper
800 ml. habtejszín
20 dkg porcukor
2 csomag instant zselatin fix
Továbbá: 26 cm-es kerek tortaforma. 26 cm-es kerek szilikonos sütõpapír. Egy sima csöves habzsák.
Elkészítése:
A habcsókhoz a tojásfehérjéket verjük kemény habbá,és közben szórjuk bele a porcukrot,valamint adjunk hozzá 1 csipet sót. A hab 3/4 részét töltsük habzsákba,majd nyomjunk belõle hosszabb és rövidebb szirmokat egymás ra egy kerek sütõpapírral kibélelt tepsibe. Próbáljuk úgy nyomni a szirmokat hogy kiadjon egy virág formát aminek a közepén egy kisebb lyukat hagyunk ki.
A maradék habot színezzük be sárgára és nyomjuk a habcsók virág közepébe.
Ez lesz a virág közepe. 120 fokos sütõben szárítsuk legalább 1,5 - 2 - órán át,majd hagyjuk kihûlni.
Második lépésben készítsük el a tésztát.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral,majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot,a sütõport és a lisztet.
180 fokos elõmelegített sütõben kb 35 perc alatt süssünk belõle egy vékony kerek tortalapot.
Miután kihûlt,vegyük ki a tortaformából.
Harmadik lépésben készítsük el a tölteléket.
Az epret mossuk meg,csepegtessük le. Kb. 200 g.-nyi egyforma nagyságú szemet vágjunk félbe,a többit daraboljuk össze.. A fél epreket sûrûn támasszuk a tortaforma oldalának,majd óvatosan helyezzük a tésztát a forma aljába. A töltelékhez verjük fel a tejszínt a porcukorral és a zselatin fixporral,majd forgassuk bele a maradék darabolt epret. Az eperkrémet kanalazzuk a tortalapra,simítsuk el a tetejét,majd tegyük a sütit a hûtõbe dermedni egy éjszakára.
Másnap.
Ha a krém megdermedt,vegyük ki a tortaformából és tegyük át egy tortaalátétre.
A megszáradt habcsókvirágot óvatosan vegyük le a sütõpapírról és tegyük rá a tortánk tetejére.
Vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Habcsókvirágos epertorta készítése videó képekben: