Habcsóktorta sok-sok nyári gyümölccsel
sponsored links
Férjecském születésnapjára olyan tortát kellett készítenem, ami nem igényel hûtõben "tartózkodást", ugyanis a lakókocsi hûtõje nem képes egy normál méretû torta befogadására. Márpedig az õ kedvence, a gyümölcsös habtorta - fõleg a 38 fok körül hõségben, de nemcsak - csakis a hûtõben marad partiképes. Ezért aztán egy olyan megoldást kellett találnom, ami megfelelt a helyzetünknek: az itthon megsütött habcsóklapoknak semmi bajuk nem lehetett a hõségben, a krém és a gyümölcsök pedig éppen fogyasztás elõtt kerültek rá. Másképp nem s lehetett volna, hiszen eláztatták volna a lapot...
Az eredeti elképzelés az volt, hogy egyetlen torta készül 3 lappal, de az nem hiszem, hogy elég lettvolna 14 személynek, így aztán a 3 lapot külön-külön krémeztem-gyümölcsöztem. Így még maradt is belõle. Aki idegenkedik az édes habcsóklaptól, megnyugtatom: a mi családunkban nem igazán mennek a túl édes, émelygõs torták, ez mégis kivételt képez. S bár a habcsóklap valóban édesebb az ízlésünkhez képest, a krémet nem készítem túl édesre, és a sok-sok savanykás gyümölcs is egyensúlyozza az édességet, így együtt egy nagyon finom ízû, nem túlzottan édes torta lesz a végeredmény. Különlegességét az is fokozta - számunkra - hogy a barack meg a szeder azon frissiben volt szedve a kertbõl. Sajnos nem volt semmiféle piros színû friss gyümölcsöm, ezért kandírozott meggyet használtam helyette. A fotó hevenyészett, csak hirtelen lekaptam fogyasztás elõtt.
Habcsóktorta sok-sok nyári gyümölccsel
Hozzávalók 3 koronghoz vagy 1darab háromlapos tortához: ...