Habcsóktorta mascarponés-eperkrémmel.
sponsored links
Habos, krémes, és a tojásfehérje felhasználásának egyik legfinomabb módja. Elõször Pavlovának indult, majd egy hirtelen ötlettõl vezérelve, habcsóktorta sült ki belõle. Régebben hozzá sem mertem volna fogni egy Pavlova, vagy éppen habcsóktorta megsütéséhez, mert sokan úgy emlegették mint egy mumust, akitõl félni kell, és csakis kiváltságosok tudják megsütni. Persze nem is én lettem volna, ha nem próbálkozom meg vele, és akkor bántam csak igazán, hogy nem elõbb tettem. Szerintem Pavlovát, és habcsóktortát sütni nagyon egyszerû, és elronthatatlan, így aztán csakis azt tudom tanácsolni, hogy mindenki bátran fogjon csak hozzá. (eddig készült Pavlova receptek itt megtekinthetõek) A tojásfehérjét most is a megszokott módon, és hozzávalókkal vertem fel keményre, és csakis annyit változtattam, hogy most három 20 cm-es kört formázva sütöttem (szárítottam) készre. A krémhez pedig mascarponét, Hulalát és epret használtam fel. Az összeállított torta tetejét végül pedig olvasztott csokoládéval csorgattam meg. A torta pedig olyan jól sikerült, hogy pillanatok múlva már egy parányi habcsókdarabot sem lehetett a tányérokon találni.
Hozzávalók 20 cm-es tortához: ...