Habcsókos torta mascarponekrémmel

2017-04-02

sponsored links



















A recept innen. (Maradék tojásfehérje felhasználásához.)

--- Hozzávalók: (4 lap)
24 dkg tojásfehérje
20 dkg finom kristálycukor
10 dkg dió
csipet só
1 teáskanál burgonyakeményítõ

+ 13 dkg étcsoki megolvasztva a lapok megkenéséhez.

A diót száraz serpenyõben kissé megpirítottam, hagytam kihûlni, majd késsel apróra vágtam (az eredeti receptben darálva volt, én inkább durvábbra szerettem volna benne a diót.
A lapokat két adagban készítettem el: vagyis a hozzávalók felébõl 2 lapot egyszerre, azután mikor azok megsültek, kevertem a másik két lap hozzávalóit - vagyis 12 dkg tojásfehérjét pici sóval elkezdtem verni, majd hozzáadtam kis adagokban 10 dkg cukrot, végül beleforgattam a fél teáskanál burgonyakeményítõvel elkevert 5 dkg vagdalt diót. Ezt a masszát két tepsi hátuljára tett sütõpapírra rajzolt 20 cm-es körökön elosztottam - nekem egy tepsire csak egy kör fért el -,és 150 fokos sütõben kb. 70 percet szárítottam légkeverésen. Mikor elkészült, ugyanígy megcsináltam a másik két lapot is.
A kihûlt lapokat 13 dkg vízgõzben megolvasztott csokival megkentem és hagytam megkötni a csokit.

--- Hozzávalók a krémhez:
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín (33%-os)
2 evõkaná lporcukor
5 dkg apróra vágott étcsoki

A mascarponét a folyékony tejszínnel együtt habosra kevertem, hozzáadtam a curot és a vágott csokit. A krémet 4 felé osztva megkentem a csokis  lapokat. A tetején levõ krémrétegre kevés csokit reszeltem, gránátalmával és durvára vágott mandulával szórtam meg. Jól behûtve szeleteltem.





Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2017/04/habcs...

sponsored links

Keres?s