Habcsók torta paleosan
sponsored links
- 9 db tojás
- 15 evõkanál nyílgyökérliszt (1 evõkanál = 2 dkg –> 30 dkg)
- Eritrit – 9 evõkanállal (18 dkg)
- 1 db citrom leve
- 5 kávéskanál agar-agar, vagy 2 zacskó zselatin, vagy 12 zselatinlap
- 3 marék – kb. 30 dkg kesudió
- 4 dl víz
- Idénygyümölcsök
- Néhány evõkanálnyi porxukor – készülhet darálóban való õrléssel, vagy készen vett porxukrot is használhatsz!
Elkészítés:
3-szor elvégzendõ mûvelet a habcsók készítéséhez:
- Verj fel három tojásfehérjét kevés citromlé hozzáadásával és hozzáadott 2 evõkanál eritrittel -, addig verd, míg kõkemény nem lesz a hab; keverd hozzá kanállal a 3 evõkanál nyílgyökérlisztet
- Egy 24 cm átmérõjû csatos tortaformát kenj ki vékonyan zsírral, és valamilyen õrölt maggal szórd be, hogy majdan a habcsók könnyen kivehetõ legyen (a mag lehet akár dió, akár mandula, akár mogyoró …)
- A habot kanalazd a formába, egyengesd el, és alacsony lángos süsd-szárítsd kb. 15 percig
- Ezt a mûveletet végezd el háromszor, így kapsz 3 db habcsók lapot
Készíts “krémsajt” helyett pudingot a következõképpen:
- 2 marék kesudióból készíts “tejfölt”, azaz összesen 4 dl vízzel õröld simára
- 0,5 dl-t vegyél ki belõle és hígítsd fel vízzel, majd ezt keverd el 6 tojás sárgájával, 6 evõkanál nyílgyökérliszttel és 3 evõkanál édesítõvel – Érdemes a turmixban ezt a tojásos-nyílgyökérlisztes egyveleget átforgatni!
- Tedd oda melegíteni a “tejfölt”, folyamatosan kevergesd, lassan öntsd bele a tojásos-lisztes magtejet, …, néhány perc elteltével szórd a pudingba az 5 kávéskanál agar-agar-t, és folytasd a melegítés melletti keverést, míg a puding jól be nem sûrûsödik
- Habcsóklappal kezd
- Erre halmozd a puding felét
- Tetejére rakj még egy lapot
- Erre halmozd a puding másik felét
- Végül zárd le a tortát a harmadik habcsókkal
- Téli idényben javasolt gyümölcsök: narancs, kivi, grapefruit, mandarin, banán
- Végül porxukorral az egész tortát alaposan szórd meg