Habcsók tejszínnel és cseresznyével
sponsored links
Négy nap fõzés eredményeként felgyülemlett a hûtõben hat tojásfehérje, így azon kezdtem gondolkodni, hogy mire lehetne felhasználni. Majd eszembe jutott, hogy a baráti vacsira mindenképp jó lenne egy finom desszertet készíteni, így összekötöttem a két dolgot és megszületett ez a tömény, édes élvezet.
Formailag elsõ nap még kosárkáknak indultak és jól is sikerült, azonban másnapra a maradék hab állaga folyékonyabb lett, így a második sütésre, fényképezésre szánt adag már csak a tallér formát képviseli. De az ízén ez mit sem ront. Mindenkinek ajánlom, aki nem félti alakját.
Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
30 dkg cukor
1,5 evõkanál étkezési keményítõ
1 evõkanál almaecet
4 dl tejszín
3 evõkanál porcukor ...