Habcsók
sponsored links
Na, itt jön képbe a kimaradt 4 tojásfehérje. Nagyon szeretjük enni is a habcsókot, de összemorzsolva sütire, pohárkrémre, fagyira szórva, mennyei! Ez egy gyors, egyszerû recept: összekeverni és békén hagyni. Utána, ha esetleg maradna, sokáig eláll egy üvegben. A kamra alapkelléke:-)
A recept kb. 30 habcsókhoz:
Hozzávalók:
4 tojásfehérje (100 ml), 200 g kristálycukor, 1 ek. citromlé, fél vaníliarúd kikapargatott belseje, 100 g porcukor
A sütõt elõmelegítjük 120 fokra.
A fehérjét a cukor felével habbá verjük vízgõz fölött, kb. 5 percig. Ez nyugodtan csináljuk kézimixerrel, mert ettõl kemény, de krémesebb lesz a fehérje. Mikor ez megvan, hozzáadjuk a megmaradt kristálycukrot, a citromlevet és a ...