Habcsók
sponsored links
Hozzávalók:
- 5 tojásfehérje
- 35 dkg apró szemû kristálycukor (nem porcukor)
- 1 evõkanál ecet
A tojásfehérjéket egy tálban verni kezdjük, egész addig míg kemény hab lesz belõle. Ekkor beleszórjuk a cukrot, 1 percig tovább verjük. Ezután gõzfürdõ fölött folytatjuk a habverést, körülbelül 3-4 percig, a lényeg, hogy a masszánk egy picit langyos legyen, induljon be a cukor kedvezõbb olvadása. Ekkor levesszük a gõzfürdõrõl, s addig verjük, míg vissza nem hûl szobahõre (6-8 perc). Ezután beletesszük az ecetet, azzal együtt még 1 percig verjük. Ekkorra a habunk annyira kemény kell legyen, hogy ha a tálat teljesen felfordítjuk, akkor sem folyik ki belõle.
Csillagcsöves nyomócsõbe téve, sütõpapíros tepsire karikákat, csókokat (korong) nyomunk.
Természetesen színezhetjük is a habcsókjainkat, legjobb ha por formájú színezõ, ezt a cukorral együtt tegyük a ...