Habcsók

2018-02-07

sponsored links

A habcsókot mindig nagyon szerettem, de mivel nem volt jó sütõm (mindig rossz gázsütõkkel kínlódtam) és nem tudtam pár apró trükköt, soha nem sikerült megfelelõt készíteni. Legelsõ alkalommal Éva blogján olvastam a habcsókkészítés rejtelmeirõl. Amit nagyon fontos tudni, a cukrot ne spóroljuk ki a receptbõl, mert ahhoz, hogy a habcsókunk olyan legyen, amilyennek  lennie kell, szükség van a megfelelõ cukormennyiségre, súlyra.
Amit még jó tudni, egy tyúktojás 35-40 gramm tojásfehérjét tartalmaz.
A nyers tojásfehérjét egy zárható befõttes üvegben gyûjtöm a hûtõszekrényben, hosszú ideig, 7-8 napig is simán eláll. Ha túl sok van, lefagyasztom, majd használat elõtt szobahõmérsékleten hagyom kiengedni, ugyan olyan jó, mint a friss.



Hozzávalók:
150 g tojásfehérje 
300 g kristálycukor (dupla súlyú, mint a fehérje!)
1 kanál ecet

A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, a cukrot apránként adagoljuk hozzá. Figyeljünk oda, hogy a cukor tökéletesen elolvadjon, kevés habot ujjaink közt elmorzsolunk, ha nem érezzük a cukorgranulátumokat, akkor már jó. Amikor a hab kemény, súlyos, fényes, akkor belecsorgatjuk az ecetet.
Tetszõleges díszítõcsõvel ellátott nyomózsákba szedjük és kis halmokat nyomunk egy sütõpapírral bélelt tepsibe.
130 C fokra elõmelegített sütõben 100 percet szárítjuk, ha a sütési idõ lejárt a sütõ ajtaját kissé kitámasztva hagyjuk kihûlni.
Színezni is lehet por vagy gél állagú ételszínezékkel, Karácsonykor habkarikát is készíthetünk, amit akár a fenyõfára is akaszthatunk dísznek.
A kész habcsókokat sokáig tárolhatjuk  jól záródó mûanyag dobozban.


  


Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2018/02/habcsok....

sponsored links

Keres?s