Habanero (thai) leves

2012-02-15

sponsored links


Na akkor lássuk csak. A habanero egy jellegzetes, mexikói chili paprika, ami a világ legerõsebb paprikái közé sorolható. A leves fõ alkotóelemei mégis a kókusztej és a curry paszta, amik pedig a thai vonalat erõsítik. Na ez aztán a fúziós leves, a neve mexikói, az íze thai. Na de mindegy is, a lényeg hogy isteni és még a klasszik tyúkhúslevesnél is egyszerûbb elkészíteni. Mostanában sok levessel próbálkoztam, szeretném is felfejleszteni a repertoárt, és hangsúlyozni itt a blogon is a fontosságát. A hétköznapokban sokszor egyszerûbbnek tûnik elhagyni az étkezések elejérõl, pedig egy tartalmas leves még fõétel is lehet! Ezt legutóbb Kati és Tomi juttatták eszembe, akinél vendégségben jártunk, ezúton is hálás köszönet nekik ezért a remek receptért! :)

Hozzávalók 4 fõre:
  • fél kg darált marhahús
  • 1 konzerv kókusztej
  • 2 ek. vörös curry paszta
    S.O.S. megoldásként készíthetünk paradicsompüré és curry fûszerkeverék felhasználásával!
    Vállalkozó kedvûeknek pedig ajánlom a házi tikka masala curry pasztát, lásd: lent.
  • 200 g zöldborsó
  • 3 közepes répa ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2012/02/ha...

sponsored links

Keres?s