Ha változtatni szeretnél, vagy csak úgy?
sponsored links
Mediterráni csodás olasz tészta, ennek ki tud ellenállni? Isteni finom, laktató és egészséges? Kell ennél több? Kevés alapanyag, nem túl sok idõ. Akár hétköznapra, akár hétvégére, egyszerûen, gyorsan finomat? mert ezt érdemes kipróbálni?
Mediterrán sült csirke olasz módra/tésztával
Hozzávalók:
fél csirke
Fûszerezés:
só - himalája
ötbors durvára darált fûszerkeverék ? ázsiai boltba lehet kapni
Achar Masala csípõs fûszerkeverék ? ázsiai boltba lehet kapni
Sült csirkére öntjük:
2 ek kókuszzsír
500 g koktél paradicsom
6 gerezd fokhagyma? apróra vágva
10 db friss bazsalikom levél ? apróra vágva
12 db zöld olajbogyó ? kimagozott- félbevágva
1 db lilahagyma
1 doboz Bavette Barilla durum/vagy Barilla teljes kiõrlésû spagetti tészta
Díszítés:
bazsalikom levél
kockára vágott sárgadinnye
Elkészítés:
Melegítsük elõ a sütõt.
A csirkét, megmossuk, leitatjuk róla a felesleges vízet, majd egy tepsibe fektetjük és sózzuk, borsozzuk, meghintjük Achar Masala csípõs fûszerkeverékkel.
Ezt követõen 2 ek kókuszzsírt teszünk rá, fóliával letakarva 35-40 percig sütjük, nekem ennyi kellett a gázsütõmön. Közbe egy párszor kukkantsunk rá, és locsoljuk meg a szaftjával.
Addig készítsük el a paradicsomos keveréket. Egy serpenyõbe tegyünk egy kicsi kókuszzsírt és hevítsük fel és dobjuk bele a félbevágott koktélparadicsomot, a fokhagymát, az olívabogyót és a lila hagymát, egy picit sózzuk, borsozzuk.
Pirítsuk kb. 5-6 percig, a végén dobjuk rá a bazsalikomot, keverjük össze, és még egy fél percig pirítsuk, és tegyük félre.
Ha megsült a csirke, akkor öntsük a fenti paradicsomos keverékünket a csirkére és még 5-10 percig süssük együtt.
Addig forraljunk fel sós vízet, és **fõzzük ki a Barilla durum tésztát, a dobozon lévõ utasításnak megfelelõen, leszûrjük, és hozzákeverünk egy mk kókuszzsírt még melegen.
- A Barilla tésztát egyáltalán nem szükséges folyóvízzel leöblíteni. Fõzésekor csak kis mennyiségû keményítõ oldódik bele a fõzõvízbe, aminek köszönhetõen a tészta nem tapad. A leöblítéssel valójában eltávolítjuk a tészta felületén képzõdõ vékony bevonatot, amely megléte fontos ahhoz, hogy a szósz jól megtapadjon rajta -.
Ha készen vagyunk, akkor a *csirkét feldaraboljuk, és a húsos sült paradicsomos öntettel a tésztát összekeverjük, és melegen tálaljuk, bazsalikommal díszítjük. Aki egy kicsit bátrabb, kockára vágott sárgadinnyével szórja meg, isteni finom?, de aki nem szereti, az elhagyhatja?
*Tipp: Aki nem szereti a csirke bõrét, vagy nem eheti, az szedje le a csirke sült bõrét, és utána feldarabolva, tegye, vissza a paradicsomos keverékbe keverje össze és ezt követõen szedje rá a tésztára-.
**Tipp:a tészta tökéletes fõzésérõl itt találtok további infót:
http://hu.barilla.com/promo/index.jsp
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htm
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm
Jó étvágyat!
Klarissza
Mediterrán sült csirke olasz módra/tésztával
Hozzávalók:
fél csirke
Fûszerezés:
só - himalája
ötbors durvára darált fûszerkeverék ? ázsiai boltba lehet kapni
Achar Masala csípõs fûszerkeverék ? ázsiai boltba lehet kapni
Sült csirkére öntjük:
2 ek kókuszzsír
500 g koktél paradicsom
6 gerezd fokhagyma? apróra vágva
10 db friss bazsalikom levél ? apróra vágva
12 db zöld olajbogyó ? kimagozott- félbevágva
1 db lilahagyma
1 doboz Bavette Barilla durum/vagy Barilla teljes kiõrlésû spagetti tészta
Díszítés:
bazsalikom levél
kockára vágott sárgadinnye
Elkészítés:
Melegítsük elõ a sütõt.
A csirkét, megmossuk, leitatjuk róla a felesleges vízet, majd egy tepsibe fektetjük és sózzuk, borsozzuk, meghintjük Achar Masala csípõs fûszerkeverékkel.
Ezt követõen 2 ek kókuszzsírt teszünk rá, fóliával letakarva 35-40 percig sütjük, nekem ennyi kellett a gázsütõmön. Közbe egy párszor kukkantsunk rá, és locsoljuk meg a szaftjával.
Addig készítsük el a paradicsomos keveréket. Egy serpenyõbe tegyünk egy kicsi kókuszzsírt és hevítsük fel és dobjuk bele a félbevágott koktélparadicsomot, a fokhagymát, az olívabogyót és a lila hagymát, egy picit sózzuk, borsozzuk.
Pirítsuk kb. 5-6 percig, a végén dobjuk rá a bazsalikomot, keverjük össze, és még egy fél percig pirítsuk, és tegyük félre.
Ha megsült a csirke, akkor öntsük a fenti paradicsomos keverékünket a csirkére és még 5-10 percig süssük együtt.
Addig forraljunk fel sós vízet, és **fõzzük ki a Barilla durum tésztát, a dobozon lévõ utasításnak megfelelõen, leszûrjük, és hozzákeverünk egy mk kókuszzsírt még melegen.
- A Barilla tésztát egyáltalán nem szükséges folyóvízzel leöblíteni. Fõzésekor csak kis mennyiségû keményítõ oldódik bele a fõzõvízbe, aminek köszönhetõen a tészta nem tapad. A leöblítéssel valójában eltávolítjuk a tészta felületén képzõdõ vékony bevonatot, amely megléte fontos ahhoz, hogy a szósz jól megtapadjon rajta -.
Ha készen vagyunk, akkor a *csirkét feldaraboljuk, és a húsos sült paradicsomos öntettel a tésztát összekeverjük, és melegen tálaljuk, bazsalikommal díszítjük. Aki egy kicsit bátrabb, kockára vágott sárgadinnyével szórja meg, isteni finom?, de aki nem szereti, az elhagyhatja?
*Tipp: Aki nem szereti a csirke bõrét, vagy nem eheti, az szedje le a csirke sült bõrét, és utána feldarabolva, tegye, vissza a paradicsomos keverékbe keverje össze és ezt követõen szedje rá a tésztára-.
**Tipp:a tészta tökéletes fõzésérõl itt találtok további infót:
http://hu.barilla.com/promo/index.jsp
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htm
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm
Jó étvágyat!
Klarissza