Ha változtatni szeretnél, vagy csak úgy?

2014-06-27

sponsored links

Mediterráni csodás olasz tészta, ennek ki tud ellenállni? Isteni finom, laktató és egészséges? Kell ennél több? Kevés alapanyag, nem túl sok idõ. Akár hétköznapra, akár hétvégére, egyszerûen, gyorsan finomat? :) mert ezt érdemes kipróbálni?

Mediterrán sült csirke olasz módra-tésztával7Mediterrán sült csirke olasz módra/tésztával

Hozzávalók:

fél csirke

Fûszerezés:

só - himalája

ötbors durvára darált fûszerkeverék ? ázsiai boltba lehet kapni

Achar Masala csípõs fûszerkeverék ? ázsiai boltba lehet kapni



Sült csirkére öntjük:

2 ek kókuszzsír

500 g koktél paradicsom

6 gerezd fokhagyma? apróra vágva

10 db friss bazsalikom levél ? apróra vágva

12 db zöld olajbogyó ? kimagozott- félbevágva

1 db lilahagyma

1 doboz Bavette Barilla durum/vagy Barilla teljes kiõrlésû spagetti tészta

Díszítés:

bazsalikom levél

kockára vágott sárgadinnye

Elkészítés:

Melegítsük elõ a sütõt.

A csirkét, megmossuk, leitatjuk róla a felesleges vízet, majd egy tepsibe fektetjük és sózzuk, borsozzuk, meghintjük Achar Masala csípõs fûszerkeverékkel.

Mediterrán sült egész csirke olasz módra-tésztával1

Ezt követõen 2 ek kókuszzsírt teszünk rá, fóliával letakarva 35-40 percig sütjük, nekem ennyi kellett a gázsütõmön. Közbe egy párszor kukkantsunk rá, és locsoljuk meg a szaftjával.

Mediterrán sült csirke olasz módra-tésztával13

Addig készítsük el a paradicsomos keveréket. Egy serpenyõbe tegyünk egy kicsi kókuszzsírt és hevítsük fel és dobjuk bele a félbevágott koktélparadicsomot, a fokhagymát, az olívabogyót és a lila hagymát, egy picit sózzuk, borsozzuk.

Mediterrán sült csirke olasz módra-tésztával4

Pirítsuk kb. 5-6 percig, a végén dobjuk rá a bazsalikomot, keverjük össze, és még egy fél percig pirítsuk, és tegyük félre.

Ha megsült a csirke, akkor öntsük a fenti paradicsomos keverékünket a csirkére és még 5-10 percig süssük együtt.

Mediterrán sült egész csirke olasz módra-tésztával3

Addig forraljunk fel sós vízet, és **fõzzük ki a Barilla durum tésztát, a dobozon lévõ utasításnak megfelelõen, leszûrjük, és hozzákeverünk egy mk kókuszzsírt még melegen.

- A Barilla tésztát egyáltalán nem szükséges folyóvízzel leöblíteni. Fõzésekor csak kis mennyiségû keményítõ oldódik bele a fõzõvízbe, aminek köszönhetõen a tészta nem tapad. A leöblítéssel valójában eltávolítjuk a tészta felületén képzõdõ vékony bevonatot, amely megléte fontos ahhoz, hogy a szósz jól megtapadjon rajta -.

Mediterrán sült csirke olasz módra-tésztával1

Ha készen vagyunk, akkor a *csirkét feldaraboljuk, és a húsos sült paradicsomos öntettel a tésztát összekeverjük, és melegen tálaljuk, bazsalikommal díszítjük. Aki egy kicsit bátrabb, kockára vágott sárgadinnyével szórja meg, isteni finom?, de aki nem szereti, az elhagyhatja?

Mediterrán sült csirke olasz módra-tésztával3

*Tipp: Aki nem szereti a csirke bõrét, vagy nem eheti, az szedje le a csirke sült bõrét, és utána feldarabolva, tegye, vissza a paradicsomos keverékbe keverje össze és ezt követõen szedje rá a tésztára-.

**Tipp:a tészta tökéletes fõzésérõl itt találtok további infót:

http://hu.barilla.com/promo/index.jsp

http://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htm

http://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm

Jó étvágyat!

Klarissza


Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s