Ha visszatöltjük a cukkinit a cukkinibe az cukkinikolbász?
sponsored links
Talán nem, de nagyon finom.
A tálat letakartam, és kb. 30 percig lefedve, utána még 20 percig fedetlenül sütöttem 200 fokon.
Hozzávalók (3 adagnyi):
- 2 db vékony cukkini
- kb. 25 dkg-nyi édeskrumpli (helyettesíthetõ répával, krumplival, paszternákkal, bármivel, amit szívesen eszünk cukkinivel együtt)
- 3-4 dkgnyi parmezán (bármilyen sajt)
- 3 evõkanál párolt "valami". Én köles-vöröslencse-lenmag egyveleget használtam, mivel az volt más ételhez a köret, de rizs, gersli, kuszkusz, bulgur, bármi megteszi, amit általában eszünk
- zúzott fokhagyma
- õrölt bors
- borsikafû
- szurokfû (oregano)
- aprított petrezselyemlevél
- 25 dkg-nyi édeskrumpli, ami helyett használhatunk répát, krumplit, paszternákot, sütõtököt, szintén bármit, ami a kezünk ügyében van és szeretjük
- 1db jó nagy paradicsom
- olívaolaj (bármilyen olaj)
- só
A cikkunik végeit egyenesre vágtam úgy, hogy nagyobb darabok jöjjenek le, majd harmadoltam mindkettõt. Karalábévájóval kiszedtem a hengerek belsejét úgy, hogy kb. 1 cm széles terméshús maradjon meg a héjon. A keletkezett cukkiniforgács egy részét apróra vágtam, egy részét félretettem.
A végekrõl levágott darabokat durvára reszeltem, hozzáadtam az apróra vagdalt cukkinibelsõt, a finomra reszelt parmezánt, a köleses egyveleget, és a fûszerek egy részét. Alaposan összekevertem és teletömködtem vele a cukkinihengereket.
Az édeskrumplit feldaraboltam, közészórtam a maradék cukkinidarabokat, a maradék fûszereket, a cukkinihengerekbõl kimaradt "tölteléket" és ezt is alaposan összekevertem.
Az édeskrumplit feldaraboltam, közészórtam a maradék cukkinidarabokat, a maradék fûszereket, a cukkinihengerekbõl kimaradt "tölteléket" és ezt is alaposan összekevertem.
A sütõedény aljába szórtam durvaszemû sót, megpocsoltam olajjal, beleállogattam a megtöltött cukkiniket, és közészórtam a töltelékes keveréket, majd a nem túl egyenletesen feldarabolt paradicsomot rászórtam a tetejére. Picikét a tetejét is megsóztam.