Ha túlérett ? akkor se dobd ki?
sponsored links
3:1-ben édes és savanyú, és a kis csípõségével tuti levesz a lábadról?
Ritkaságszámba megy, érdemes elkészíteni, mert nagyon finom? sült húsok kiváló kísérõje, mely valóban növeli a teljes összhangot?
Banán-chilis chutney
Hozzávalók:
6 db banán
3-4 szem aszalt sárgabarack
1 kisebb fej lilahagyma- apróra vágva
1 nagy chili fele ? helyettesíthetõ: 1 mk cayenne borssal
2 dkg mazsola
100 g cukor
fél kk õrült gyömbér
1 csipet só
1 ? 1,5 dl fehér bor - ízlés szerint ? helyettesíthetõ: kakukkfüves ecet, balzsamecet és víz keveréke?
Elkészítés:
Szeleteljük fel a banánt, az aszalt sárgabarackot, lilahagymát apróra, tegyük egy edénybe.
Fûszerezzük a fenti hozzávalókkal, és kb. 30-45 percig lassú tûzön fõzzük.
Ha készen vagyunk, akkor kiforrázott zárható üvegbe töltsük bele még melegen.
Ha kihûlt tegyük a hûtõbe, sült húsok kiváló kísérõje.
Klarissza
Inspiráció: COOK & ENJOY ? S.J.A. de Villiers
Ritkaságszámba megy, érdemes elkészíteni, mert nagyon finom? sült húsok kiváló kísérõje, mely valóban növeli a teljes összhangot?
Banán-chilis chutney
Hozzávalók:
6 db banán
3-4 szem aszalt sárgabarack
1 kisebb fej lilahagyma- apróra vágva
1 nagy chili fele ? helyettesíthetõ: 1 mk cayenne borssal
2 dkg mazsola
100 g cukor
fél kk õrült gyömbér
1 csipet só
1 ? 1,5 dl fehér bor - ízlés szerint ? helyettesíthetõ: kakukkfüves ecet, balzsamecet és víz keveréke?
Elkészítés:
Szeleteljük fel a banánt, az aszalt sárgabarackot, lilahagymát apróra, tegyük egy edénybe.
Fûszerezzük a fenti hozzávalókkal, és kb. 30-45 percig lassú tûzön fõzzük.
Ha készen vagyunk, akkor kiforrázott zárható üvegbe töltsük bele még melegen.
Ha kihûlt tegyük a hûtõbe, sült húsok kiváló kísérõje.
Klarissza
Inspiráció: COOK & ENJOY ? S.J.A. de Villiers