Ha tésztahétfõ, akkor generációs mac&cheese!

2012-05-21

sponsored links

 
Természetesen teljes kiõrlésû tönkölytésztából az egészséges életmód jegyében. (Lehetne persze low carbbal is, de most a fogyásra nem szorulok rá, így nem is igen törekszem:)
 
Mitõl generációs? Az organikus cheddar sajt révén mindjárt jutott bele néhány falat apu. A mustár- és lenmagõrlés kapcsán pedig nagyi és dédi is belekerült a fúziós amcsi tésztás receptbe. Helyesebben a darálójuk, de az egyre megy. Dédi mindig csak a kávészemek megõrlésére használta a békebeli masinát, még most is találtam az alján egy kis kávékormot, éjfekete üledéket (bele is sajdult a szívem kitörölni), de rákényszerített nagyi renitens ketyeréje, aminek bizonnyal a bejgliszezon során elkövetett töménytelen diódarálásba törhetett bele a bicskája. 
 
Mitõl fúziós? Ízben az emlékeimben élõ sajtos makarónit szerettem volna reprodukálni, azt, amit még egynyári konyhalányként az USÁ-ban volt alkalmam megkóstolni (tuti dobozos remek lehetett, mert még a tojásrántottát is konzervbõl készítettük reggelire:). Átnyálaztam kismillió receptet, de mindegyik besamellel operált, azt meg határozottan nem szerettem ...

Folytats a blogon ... anempiskota.blogspot.com/2012/05/ha-t...

sponsored links

Keres?s