Ha nincs dolgom, csinálok ...
sponsored links
Akár ez is lehetne a ma reggel "mottója".
Tegnap befõztem hét kg epret lekvárnak - kis tûzön, sokat poszogtatva, szépen besûrûsödött, cukor éppencsak került bele -, nagyrészébõl "csak lekvár", kisebb részébõl levendulás eperlekvár lett.
A csodásan pirosló eprekrõl leszûrtem másfél liternyi mélypirosban játszó levet, szörpnek.
Ma reggel melegedni tettem a szörpnek valót, zutty bele egy kevés cukor, kevergettem majdnem öt percig, aztán annyi idõre fordítottam hátat a tûzhelynek, míg a nyitott polcról lekaptam egy csészét.
...
Ez a 10 másodperc elég volt a sûrû, cukros, illatos eperlének, hogy ne csak az edény falán másszon fel, de majd a teljes tûzhelyet is birtokba vegye.
Rögtön lett annyi munkám, hogy csak na, alig bírtam legalább a nagyját összehúzni a tûzforró szörpnek, hogy lehetõleg ne szaladjon szét az egész tûzhelyen, konyhapulton.
Bosszúból :) a kis fehér kancsóból rengeteg eperszörpöt locsoltam a frissen sült ampalra :-D
Jó étvágyat !