Ha nem szereted a karfiolt, süsd meg!
sponsored links
Én szeretem a karfiolt. Fõzve, gõzölve, párolva, levesnek, köretnek, ritzottóban, karfiol steaknek sütve, vagy nyersen salátában. Tudom, hogy ezzel nem sokan vannak így, nekik mondom, hogy adjanak még egy esélyt és süssék sütõben ropogósra! Fûszer nélkül, kevés olajjal is szuper lesz, köszönõ viszonyban sincs a puhára fõtt szétesõ karfiollal, ennek édes íze, ropogós állaga és kicsit sült rózsái vannak. Komolyan mondom, hogy chips helyett is lehet enni, annyira jó. Nálunk legalábbis úgy áll most a helyzet, hogy nem tudok elég nagy fej karfiolt venni. Ami nem fogy el ebédnél/vacsoránál, az egyszer csak eltûnik.
Fûszeres sült karfiol
Fõleg, ha kap egy adagot a kedvenc fûszereimbõl. Nekem állandóan római kömény kattanásom van, ezt idõszakosan éppen kiegészíti a füstölt paprika, így az olíva olaj mellé ezek és egy kevés õrölt gyömbér került, na meg egy kis só és bors. Ugyanezt a fûszerkeveréket kapta a pálcikás borjúkaraj (ami külön bejegyzést is érdemelne), de ez egyáltalán nem volt zavaró, sõt! A karfiol édeskésen pikáns, ropogós, a hús pedig jó fûszeres és csodálatosan puha lett.
Recept
1 nagy fej karfiol megmosva, rózsáira szedve ...