Ha már muszáj: Bejgli
sponsored links
Hátha még nem sütöttétek meg, és jól jön néhány jótanács, én már vagy negyvenen túl vagyok mára.
Ez az én tuti receptem, csak a töltelékeket variálom. A képen egy mandulás-aszalt gyümölcsöst láttok.
1. Idõben állj meg.
Mondhatnám úgy is, hogy ne keverd túl a tésztát. Ha géppel dolgozol, állítsd a leglassabb fokozatra, a dagasztókart használd. Ahogy összeállt, kapcsold ki, és ha még szükség van rá, folytasd kézzel. Ha eleve kézzel kezdted, figyelj rá, hogy a végén már csak szinte a csuklóddal gyúrd.
2. A hideg.
A bejgli tésztája ún. omlós élesztõs, de attól, hogy élesztõ van benne, még nem kell megkelnie, legalábbis sütés elõtt nem. Soha ne keleszd meleg helyen, a bejglit csak hideg helyen kell pihentetni. A vaj, a zsír, a tej - minden legyek hideg, amikor hozzálátsz a gyúráshoz.
3. Az arányok.
Az ideális tészta:töltelék arány 1:1. Ettõl még feelingre többnek fog tûnni a töltelék evéskor - szerintem mindenki ezt ...