Ha húsvét, akkor répatorta - a tuti recept!
sponsored links
Van két étel, amit minden húsvétkor elkészítek - a csülkös bableves és a répatorta.
Répatortából már olvashattok nálam receptet, de most a zemagazin.hu-n találtam meg a tuti és ez marad! Bár én krémet nem töltöttem bele, így is isteni lett!
Répatorta
15 dkg vaj
20 dkg cukor
3 dkg vaníliás cukor
4 tojás
35 dkg reszelt sárgarépa
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
1 dl olívaolaj
25 dkg liszt
1 csapott tk szódabikarbóna
2 púpozott tk. sütõpor
1 kk só
1 tk õrölt fahéj
a díszítéshez:
1 tábla fehér csokoládé
5 dkg vaj
tojás drazsé (én csak jelly beans-t kaptam, de jó lett)
A vajat és a cukrokat habosra kevertem, majd egyesével hozzáadtam a tojásokat. Ezután beletettem a diót, mazsolát, olajat, alaposan összekevertem. Végül jöhetett a liszt, szódabikarbóna, sütõpor, só, fahéj.
Egy sütõpapírral bélelt tortaformába öntöttem és 180 fokra elõmelegített sütõben tûpróbáig sütöttem.
Kiöntöttem, majd mikor kihûlt, a csokit felolvasztottam, majd elkevertem benne a vajat és a sütire öntöttem. Mikor kicsit megdermedt, de még nem egészen, akkor rátettem a színes cukordíszt.
Életem legfinomabb répatortája és napokkal késõbb is friss, porhanyós maradt a tészta.
Próbálják ki, érdemes! Köszi, Fördõs Zé!