Ha eper, akkor desszert - ha desszert, akkor eper :-)
sponsored links
Valani desszertre vágyott a "csapat", de nem süteményre. Sütemény sütés elhalasztva mai napra, de az majd holnap jön :)
Ehez mégcsak fõzési tudomány sem kell, csupán
2 liter szénsavmentes almalé, 2 nagyobb alma, 3 fél õszibarack befõtt, és leve, fél kg eper, (nálam egy kiló volt, amig hozzá nem fogtam megmosni) :)
étkezési zselatin.
Az almalevet meglangyosítottam és a zselatin port (tasakon lévõ leirás szerinti mennyiséget) elkevertem benne.
Amikor már majdnem kihült, akkor a poharakba egy fél merõkanálnyit belemertem és hütõszekrénybe raktam, hogy megdermedjen. Addig a gyümölcsöket megmostam, felkockáztam.
A megdermedt almalére ráhalmoztam a felkockázott gyümölcsöket és a félbevágott epret, majd a mardék lébe belekevertem a dobozban megmaradt õszibarack befõtt levét. Ujra...