Ha eper, akkor desszert - ha desszert, akkor eper :-)

2011-05-23

sponsored links

Valani desszertre vágyott a "csapat", de nem süteményre. Sütemény sütés elhalasztva mai napra, de az majd holnap jön :)


Ehez mégcsak fõzési tudomány sem kell, csupán

2 liter szénsavmentes almalé, 2 nagyobb alma, 3 fél õszibarack befõtt, és leve,  fél kg eper,  (nálam egy kiló volt, amig hozzá nem fogtam megmosni) :)
étkezési zselatin.

Az almalevet meglangyosítottam és a zselatin port (tasakon lévõ leirás szerinti mennyiséget)  elkevertem benne.
Amikor már majdnem kihült, akkor a poharakba egy fél merõkanálnyit belemertem és hütõszekrénybe raktam, hogy megdermedjen. Addig a gyümölcsöket megmostam, felkockáztam.

A megdermedt almalére ráhalmoztam a felkockázott gyümölcsöket és a félbevágott epret, majd a mardék lébe belekevertem a dobozban megmaradt õszibarack befõtt levét. Ujra...

Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2011/05/ha-ep...

sponsored links

Keres?s