H?zi sajtos csirkemell sonka
sponsored links
R?g?ta szerettem volna kipr?b?lni ezt a h?zi felv?gottat. Reggelire vagy vacsor?ra rendszeresen k?sz?tek kenhet? kenc?ket, de mi?ta felvet?d?tt a "bogaras k?rd?s" arra az elhat?roz?sra jutottam, hogy keny?rre val? felt?tek elk?sz?t?s?vel is megpr?b?lkozom. Ebben nincs adal?k, tart?s?t?, ?llom?nyjav?t?, tudom, hogy mit tettem bele, ?gy nyugodt sz?vvel fogjuk fogyasztani. M?r ez az els? pr?b?lkoz?s is nagyon j?l siker?lt. ?n most sajttal d?s?tottam, de lehet bele tenni apr?ra v?gott piros k?pia vagy kaliforniai paprik?t, snidlinget vagy ?ltalunk kedvelt, m?s friss f?szereket is. A f?szerek mennyis?ge a receptben csak ir?nyad?, ?zl?s szerint lehet v?ltoztatni. H?t?ben 3-4 napig ?ll el.
H?zi sajtos csirkemell sonka
Hozz?val?k:
csirkemell sonka:
- 1 kg csirkemellfil?
- 15 dkg trappista sajt
- 1-1,5 tk s?
- 1 tk ?r?lt bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk csemege pirospaprika (elhagyhat?, de szebb sz?ne lesz)
megken?shez:
- 1-2 tk ol?vaolaj
- 1 tk pirospaprika
Elk?sz?t?se:
- A csirkemellfil?t felkock?zzuk, apr?t?g?pben j? p?pesre dar?ljuk.
- A massz?t egy nagyobb t?lba tessz?k, hozz?adjuk a f?szereket, alaposan ?sszekeverj?k, hogy a f?szerek egyenletesen oszoljanak el benne.
- Hozz? dolgozzuk az apr?bb kock?ra v?gott sajtot is.
- Kiter?t?nk egy aluf?li?t, r? egy s?t?pap?rt.
- A massz?t a s?t?pap?r fel?nk es? r?sz?re halmozzuk, henger alak?ra form?zzuk, szorosan feltekerj?k, majd az aluf?li?ba is becsomagoljuk, v?geit j? szorosra megcsavarjuk.
- A rudat t?bbsz?r meghengergetj?k, hogy sz?p kerek legyen.
- Tepsibe tessz?k, kb 1,5-2- dl vizet ?nt?nk al?, lefedj?k aluf?li?val.
- 160?C-on 1 ?r?t s?tj?k.
- Kicsit h?lni hagyjuk, kicsomagoljuk, mindenhol megkenegetj?k a paprik?s olajjal.
- H?t?be tessz?k n?h?ny ?r?ra, m?g jobb, ha egy ?jszak?ra.
- ?n m?snap m?g meghintettem kev?s pirospaprik?val. (elmaradhat)
- V?konyan felszeletelve k?n?ljuk.