H?sgomb?c bety?r m?dra - Chiftele ?n stil haiducesc

2023-06-28

sponsored links

 


Hozz?val?k 4 szem?lyre:  40 dkg dar?lt sert?sh?s, 1 toj?s, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 ev?kan?l zsemlemorzsa, s?, bors, petrezselyemz?ld; a raguhoz: 40 dkg gomba, 1 hagyma, 1 tv paprika, 2 ev?kan?l s?r?tett paradicsom, ? ev?kan?l zs?r, s?, bors, f?szerpaprika, 1,5 dl tejf?l, 1 ev?kan?l liszt.

Elk?sz?t?se:  A dar?lt h?st ?sszekeverj?k az apr?ra v?gott hagym?val, az ?tt?rt fokhagym?val, a toj?ssal meg a zsemlemorzs?val, s?val, borssal ?s apr?ra v?gott petrezselyemz?lddel ?zes?tj?k, alaposan ?sszegy?rjuk, kis gomb?cokk? form?zzuk majd h?t?be tessz?k. A rag?hoz a zs?ron ?vegesre dinsztelj?k az apr?ra v?gott hagym?t, r?dobjuk a kis kock?kra v?gott paprik?t meg a szeletekre v?gott gomb?t, ?ts?tj?k, majd megsz?rjuk s?val, borssal ?s f?szerpaprik?val, hozz?adjuk a s?r?tett paradicsomot, ?sszekeverj?k ?s fel?ntj?k egy cs?sze v?zzel. Fed? alatt 8-10 percig f?zz?k, majd beletessz?k a h?sgomb?cokat ?s k?szre f?zz?k. A tejf?lt csom?mentesre kavarjuk a liszttel ?s kev?s v?zzel, az ?telre ?ntj?k, ?s ?sszeforraljuk. Vajas galusk?val vagy t?szt?val t?laljuk. 

Chiftele ?n stil haiducesc  

Ingrediente pentru 4 persoane: pentru chiftele: 400 g carne tocat?, 1 ou, 1 ceap?, 2 c??ei de usturoi, 2 linguri pesmet, sare, piper, frunze de p?trunjel; pentru ragut: 400 g ciuperci, 1 ceap?, 1 ardei, 2 linguri past? de tomate, 1/2 lingur? untur?, sare, piper, boia, 150 ml sm?nt?n?, 1 lingur? f?in?

Prepararea: Pentru chiftele carnea tocat? se amestec? cu ceapa m?run?it?, usturoiul pisat, oul, pesmetul ?i frunze de p?trunjel, se asezoneaz? cu sare ?i piper, se formeaz? chiftele mici ?i se pun la rece. Pentru ragut ceapa m?run?it? se c?le?te ?n untur?, se adaug? ardeiul m?run?it ?i ciupercile feliate, se c?lesc, apoi se asezoneaz? cu sare, piper ?i boia. Se adaug? pasta de tomate, se amestec? ?i se toarn? o can? de ap?, se acoper? ?i se fierbe 8-10 minute, dup? care se adaug? chiftelele ?i se las? la fiert. Sm?nt?na se amestec? cu f?ina ?i pu?in? ap?, se toarn? peste chiftele, se amestec? ?i se las? p?n? se ?ngroa??. Se serve?te cu paste fierte.



Folytats a blogon ... https://www.aledakonyhaja.hu/2023/06/...

sponsored links

Keres?s