H?sgomb?c bety?r m?dra - Chiftele ?n stil haiducesc
sponsored links
Elk?sz?t?se: A dar?lt h?st ?sszekeverj?k az apr?ra v?gott
hagym?val, az ?tt?rt fokhagym?val, a toj?ssal meg a zsemlemorzs?val, s?val,
borssal ?s apr?ra v?gott petrezselyemz?lddel ?zes?tj?k, alaposan ?sszegy?rjuk,
kis gomb?cokk? form?zzuk majd h?t?be tessz?k. A rag?hoz a zs?ron ?vegesre
dinsztelj?k az apr?ra v?gott hagym?t, r?dobjuk a kis kock?kra v?gott paprik?t
meg a szeletekre v?gott gomb?t, ?ts?tj?k, majd megsz?rjuk s?val, borssal ?s
f?szerpaprik?val, hozz?adjuk a s?r?tett paradicsomot, ?sszekeverj?k ?s
fel?ntj?k egy cs?sze v?zzel. Fed? alatt 8-10 percig f?zz?k, majd beletessz?k a h?sgomb?cokat
?s k?szre f?zz?k. A tejf?lt csom?mentesre kavarjuk a liszttel ?s kev?s v?zzel,
az ?telre ?ntj?k, ?s ?sszeforraljuk. Vajas galusk?val vagy t?szt?val t?laljuk.
Chiftele
?n stil haiducesc
Ingrediente
pentru 4 persoane: pentru chiftele: 400 g carne tocat?, 1 ou, 1 ceap?, 2 c??ei
de usturoi, 2 linguri pesmet, sare, piper, frunze de p?trunjel; pentru ragut:
400 g ciuperci, 1 ceap?, 1 ardei, 2 linguri past? de tomate, 1/2 lingur?
untur?, sare, piper, boia, 150 ml sm?nt?n?, 1 lingur? f?in?
Prepararea:
Pentru chiftele carnea tocat? se amestec? cu ceapa m?run?it?, usturoiul pisat,
oul, pesmetul ?i frunze de p?trunjel, se asezoneaz? cu sare ?i piper, se
formeaz? chiftele mici ?i se pun la rece. Pentru ragut ceapa m?run?it? se
c?le?te ?n untur?, se adaug? ardeiul m?run?it ?i ciupercile feliate, se c?lesc,
apoi se asezoneaz? cu sare, piper ?i boia. Se adaug? pasta de tomate, se
amestec? ?i se toarn? o can? de ap?, se acoper? ?i se fierbe 8-10 minute, dup?
care se adaug? chiftelele ?i se las? la fiert. Sm?nt?na se amestec? cu f?ina ?i
pu?in? ap?, se toarn? peste chiftele, se amestec? ?i se las? p?n? se ?ngroa??.
Se serve?te cu paste fierte.