Házi (low carb) marcipán
sponsored links
Házilag marcipánt készíteni igazán nem nagy dolog, fõleg ha van egy megbízható késes robotgépünk. Persze senki se számítson cukrász színvonalú marcipánra, már ami az állagát és a színét illeti, de ez az élvezeti értékébõl szerintem nem von le semmit. Torta bevonására ugyan nem igazán alkalmas, de készíthetünk belõle bonbont, szaloncukrot, felhasználhatjuk krémekbe, töltelékbe, stb.
Az ipari marcipánt ugyanis két henger közt nagyon nagy nyomás alatt préselik át többször (olyasmin, mint a tésztanyújtó gép), melynek során az összes szemcsét összezúzzák, ezért lesz az állaga teljesen homogén.
Ezúttal megpróbáltam egészségesebb változatban elkészíteni, mert azért valljuk be, a hagyományos marcipán egy merõ cukor, még akkor is, ha magas a mandulatartalma. Így nyírfacukorral készült de ezt szerintem senki meg ...