Görögös rablóhús: zöldséges-grillsajtos gyros nyárs fetás salátával
sponsored links
Újabb hûtõtakarító projekt volt ez a gyros nyárs. Ahhoz képest, hogy abból gazdálkodtam, amit éppen a hûtõben találtam, ha elõre eltervezem sem sikerült volna tökéletesebben.
Volt mindenbõl egy kis maradék, valamint egy szép, majd félkilós szûzpecsenyém. Éppen 4 nyársat tudtam kihozni belõle.
Imádom a nyársakat télen is és nyáron is: grillezve vagy sütõben sütve. Hamarosan válogatás is készül a nyársvariációkból, hiszen annyira színes nálam a paletta belõle.
Következzen most ez a rendhagyó gyros nyárs, melyet szívbõl ajánlok akár hétköznap vacsorára, akár a hétvégi menübe.
Hozzávalók 4 fõre
1 nagyobb szûzpecsenye (40-50 dkg)
2 kápia paprika (lehet zöld vagy piros, vagy vegyesen)
12 dkg grillsajt 12 részre szeletelve (halloumi vagy más grillsajt)
10 dkg vékonyra szelt bacon
4 közepes sütni való krumpli (sárga, Agria) ...