Görögös kuszkusz saláta
sponsored links
Laktató, egészséges és finom :)
Hozzávalók (2 személy részére): 1 dl kuszkusz, 15 koktélparadicsom, fél kigyóuborka, 1 kisebb hagyma, 15 mag nélküli zöld olívabogyó, 10 dkg feta sajt, só, bors, olívaolaj, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A kuszkuszt sózzuk, leforrázzuk 1, 5 dl forró vízzel, hozzáadunk 2 evõkanál olívaolajat, mûanyag fóliával lefödjük, a gõzben hagyjuk párolódni 5 ? 6 percig.
A koktélparadicsomot félbe, az uborkát és a feta sajtot kis kockára vágjuk, a hagymát csíkokra szeleteljük, hozzáadjuk az olívabogyót, majd a kész, kihûlt kuszkuszt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel, meglocsoljuk olívaolajjal, alaposan összeforgatjuk. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: Friss citromlét is adhatunk hozzá, feta helyett telemea sajtot is használhatunk.