Görögös csirke-padlizsán grill nyársak
sponsored links
Amilyen egyszerû, olyan finom ez a grillezett fogás. 10 perc alatt elkészül, így a hétvégén pihenésre szánt idõbõl sem vesz el sokat. Friss fûszerekkel a legfinomabb, ezek most bõven teremnek és bárhol beszerezhetõek. A friss menta és oregánó, valamint a padlizsán és az olajbogyó adják a fogás a görögös, mediterrán jellegét.
Hozzávalók 3-4 fõre:
1/2 kg csirkemell
2 kisebb padlizsán
kb. 20 szem nagy zöld olívabogyó
só, bors
1 púpozott evõkanál apróra vágott friss menta
1 nagy csipet apróra vágott friss oregánó
2 evõkanál balzsamecet
2 evõkanál olívaolaj
A csirkét és a padlizsánt egyforma nagyságú kockákra vágom. Ízlés szerint sózom és borsozom.
A fûszereket, olajat és ecetet összekeverem, majd beleforgatom a padlizsánt és a csirkét. Kb. 1-2 percig hagyom pácolódni, majd "felnyársalom" a darabkákat.
Magas hõfokon kb. 5 percig sütöm, miközben gyakran megforgatom.
Köretnem kiválóan illik hozzá egy könnyû saláta uborkából, paradicsomból, lestyánból és olívabogyóból. Az öntet pedig ugyan úgy készülhet mint a pác a húshoz.