Görögdinnyés torta
sponsored links
Isteni görögdinnyetortát készítettem.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók a tortalaphoz:
6 db tojás
150 g. cukor
200 g. liszt
1 csapott kávéskanál sütõpor
4 evõkanál olaj
Hozzávaló a 1 db dinnyés zseléhez:
100 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag piros tortazselé
1 csomag 20 g. zselatin
800 g görögdinnye
( A tortához 2 db zselés lapot készítünk ezért dupla alapanyagot használjuk! )
Továbbá:
100 g málnalekvár
250 ml tejszín
0,5 csomag instant zselatin fix por
Szükségünk lesz még: 3 db 24 cm-es kapcsos kerek tortaformára
Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 160-fokra.
A tojássárgákat a vaníliás cukorral habosra keverjük.
A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzáadjuk a a kikevert sárgákhoz.
Hozzákeverjük a sütõporral elkevert lisztet,végül az olajat.
A tésztát kikent kilisztezett tortaformába öntjük,és kb. 45 percig tûpróbáig sütjük.
Zselé készítése:
Fél liter vízben elkeverjük a cukrot,és a két csomag piros tortazselét.
Belekeverjük a 20 gramm zselatint is és folytonos keverés mellett felforraljuk.
Rövid ideig fõzzük és félre tesszük. A görögdinnye héját levágjuk és a húsát kicsi kockákra felvágjuk, majd ki magozzuk.Belekeverjük a zselatinba és egy folpackkal kibélelt tortaformába öntjük. Hasonló módon készítünk még egy tortazselét és a hûtõbe tesszük õket dermedni.
A torta összerakása:
A piskótalapot három egyenlõ részre vágjuk.
Egy tiszta tortaformába visszatesszük az egyik tortalapot és lekenjük vékonyan málnalekvárral.
Erre ráborítjuk az egyik megdermedt dinnyés zselés lapot a fólia segítségével.
Lehúzzuk a zselérõl a fóliát és a második tortalappal beborítjuk,aminek elõzõleg szintén lekentük lekvárral a felületét. Ennek a tortalapnak a felsõ felületét is lekenjük a lekvárral és hasonló módon ráborítjuk a következõ dinnyés zselés lapot is. Végül lekenjük az utolsó tortalapunk egyik oldalát lekvárral és a lekváros oldallal betakarjuk a tortánkat. Hûtõbe tesszük. Közben a tejszínt felverjük az instant zselatin porral,majd elõhozzuk a hûtõbõl a tortánkat és kivesszük a formából, majd egy tortatálra rakjuk. A felvert tejszínnel bevonjuk a torta minden oldalát és friss dinnye kockákkal díszítjük a felületét.