Görögdinnye saláta Bibimoni módra
sponsored links
A nyár nagy slágere a görögdinnye. A magas víztartalma miatt inkább italokat készítenek belõle vagy magában jól behûtve fogyasztják. Én most a saját saláta receptemet szeretném veletek megosztani, amibe semmi fûszert nem teszek és öntet se kerül rá. Csak összekeverem a hozzávalókat és beteszem egy félórára a hûtõbe hogy összeérjenek az ízek. Az ízek egymásba olvadása adja a saláta igazi friss ízét. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
1 kg görögdinnye kisebb kockára összevágva
30 dkg mozzarella golyó
25 dkg friss rukkola levél
25 dkg paprikával töltött olívabogyó
2 közepes fej lila hagyma
Elkészítése:
A hidegre hûtött dinnyét vágjuk ketté és szeleteljük fel.
Vágjuk le a héját és vágjuk kisebb kockákra,majd magozzuk ki.
Tegyük egy nagy tálba és adjuk hozzá a mozzarella golyókat,az olívabogyókat és a megtisztított és karikára vágott lila hagymát. Végül adjuk hozzá a rukkola leveleket és óvatosan keverjük össze.
Fél órára tegyük a hûtõbe hogy összeérjenek az ízek.
Közben készíthetünk hozzá grillezett csirkemellet, vagy más nekünk tetszõ sült húst,vagy natúr szeletet.
( Én most a csirkemelleket vékony szeletekre felvágtam és bekentem paradicsompürével,amibe kevertem sót, borsot és zúzott fokhagymát és finomra összevágott bazsalikom levelet.
Mind két oldalát kukoricalisztbe forgattam és kevés olívaolajban megsütöttem. )
Hozzávalók:
1 kg görögdinnye kisebb kockára összevágva
30 dkg mozzarella golyó
25 dkg friss rukkola levél
25 dkg paprikával töltött olívabogyó
2 közepes fej lila hagyma
Elkészítése:
A hidegre hûtött dinnyét vágjuk ketté és szeleteljük fel.
Vágjuk le a héját és vágjuk kisebb kockákra,majd magozzuk ki.
Tegyük egy nagy tálba és adjuk hozzá a mozzarella golyókat,az olívabogyókat és a megtisztított és karikára vágott lila hagymát. Végül adjuk hozzá a rukkola leveleket és óvatosan keverjük össze.
Fél órára tegyük a hûtõbe hogy összeérjenek az ízek.
Közben készíthetünk hozzá grillezett csirkemellet, vagy más nekünk tetszõ sült húst,vagy natúr szeletet.
( Én most a csirkemelleket vékony szeletekre felvágtam és bekentem paradicsompürével,amibe kevertem sót, borsot és zúzott fokhagymát és finomra összevágott bazsalikom levelet.
Mind két oldalát kukoricalisztbe forgattam és kevés olívaolajban megsütöttem. )