Görögdinnye granita az újrahasznosítás jegyében
sponsored links
A héten elhatároztam, hogy nagyon keveset vásárolok, és felhasználok mindent, ami a hûtõben lapul. A hétvégén vettem 2 sárgadinnyét befõzési céllal és egy darab görögöt nassolási céllal. Tegnap este utolsó erõmorzsáimat is mozgósítottam, hogy végre befõzzem a sárgadinnyéket kompótnak. Ebbõl maradt egy kis mézes-vaníliás szirup, biztos, ami biztos üvegbe tettem, jó lesz az még valamire. Ma kezembe akadt egy kis darab maradék görögdinnye, és eszembe jutott Chili & Vanília sárgadinnye-granitája. Bár nem sárga, de dinnye. Akkor még nem találtam meg nála a görögdinnye-granita receptjét.
És mi is az a granita? Gyakorlatilag jégkása gyümölcsbõl és szirupból, citrommal és esetleges fûszerekkel Szicíliából. Finom gyümölcsös és jó hideg. Egyszerû és nagyszerû édesség, fõleg, ha az embernek van elég hely a mélyhûtõjében.
Mivel a szirupfõzéssel sem volt már gondom, gyorsan össze tudtam rakni. Csak gyõzni kellett kivárni.
Mivel a lé már kész volt, csak ...