Görög wrap

2014-06-18

sponsored links

Szeretem azokat a vacsorákat, amivel tv elé lehet ülni és elnyamoggni egy-egy falaton miközben csak nézek ki a fejembõl és magamban azt mondogatom, hogy de jó végre leülni és egy picit pihenni. Igen, ezek a bûnözõs esték. Bár egy ilyen csirkés wrapba nem sok szénhidrát van a vékony tortilla miatt, úgyhogy bátran lehet enni akár este.





Görög wrap
Hozzávalók:

Tortilla lapokhoz (6 db):
200 g tk. tönköly búzaliszt
100 g kukorica liszt
1 tk. sütõpor
kb. 1,5 dl víz
2 ek. olíva olaj

Továbbá:
4 csirke felsõ comb filézve
só, bors, kakukkfû
saláta levelek
paradicsom, paprika, uborka
fetasajt

Tzatzikihez:
1 uborka
150 g joghurt
só, bors
fokhagyma
citromlé

Elkészítés:
A tortilla lapok hozzávalóit tegyük egy dagasztó tálba és folyamatos víz hozzáadásával állítsuk össze. Dolgoztassuk 6-8 percig, majd fóliába csomagolva pihentessük fél órát.
Addig a combokat filézzük ki és vágjuk csíkokra. Fûszerezzük sóval, borssal és kakukkfûvel, majd süssük meg kevés olívaolajon.
A zöldségeket daraboljuk fel csíkokra, a sajtot kockára.
A tzatzikihez hámozzuk meg az uborkát, reszeljük le, majd nyomjuk ki a levét. Keverjük össze a joghurttal, sózzuk és borsozzuk, nyomjunk hozzá ízlés szerint egy kis fokhagymát és ízesítsük kevés citromlével.
A tortilla lapokat osszuk 6 egyenlõ részre, majd egyesével lisztezett felületen nyújtsuk ki palacsinta sütõnk nagyságához igazítva. A palacsinta sütõt jól hevítsük fel, majd süssük ki a lapokat. Kb. 1-1 perc oldalanként. Tegyük egymásra, takarjuk le és így puhulni fog, nem fog törni feltekerésnél.
Tetszés szerint pakoljunk meg mindenféle finomsággal a tortilla lapunkat és tekerjük fel.







Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/06/gorog...

sponsored links

Keres?s