Görög töltött paradicsom

2012-07-06

sponsored links



... avagy Domatesz Jemisztesz.
A görög konyhának hála új szintre emelkedett a rizsfõzési tudományom, a minap ugyanis hagymás-paradicsomos rizzsel töltött sült paradicsom került a családi asztalra, és mindenki el volt ragadtatva az eredménytõl. :-)

No, de elõtte egy nagyon fontos kérdés: Nálatok is lehûlt a levegõ? Volt égzengés és nagy vihar? Meséljetek...! Itt 20 fok van, és harsogóan friss a levegõ - felüdülés a szaharai hõség után...

A recept rém egyszerû, mégis nagyon mutatós és könnyed ebédet lehet vele készíteni. Köretnek is, fõételnek is kitûnõ. Nekünk mondjuk az elõzõ napról volt egy kis grillezett húsunk és egy adag friss zöld salátánk, így köretként ettük a sült paradicsomokat, de a recept nagyszerûségét mutatja, hogy az összes - a töltésbõl megmaradt rizs is (amit megfõztem) - az utolsó szemig elfogyott, és Ádám azt mondta, ilyen rizst ehetnénk gyakrabban is...

Töltött paradicsom

Hozzávalók: 10 paradicsom, 2,5 dl extra szûz olívaolaj, 2 nagyobb hagyma finomra vágva, 25 dkg rizs, 4 dkg friss menta (ha nem szeretitek, akkor bazsalikom is jó lesz helyette) apróra vágva, pici paradicsomlé, só, frissen õrölt bors
Elkészítés:
1.) A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk és félretesszük, a belsejüket egy kiskanállal kikotorjuk egy tálba és összetörtjük apróra.
2.) Egy serpenyõben 1 dl olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/LYSO...

sponsored links

Keres?s