Görög töltött paradicsom
sponsored links
... avagy Domatesz Jemisztesz. A görög konyhának hála új szintre emelkedett a rizsfõzési tudományom, a minap ugyanis hagymás-paradicsomos rizzsel töltött sült paradicsom került a családi asztalra, és mindenki el volt ragadtatva az eredménytõl. :-)
No, de elõtte egy nagyon fontos kérdés: Nálatok is lehûlt a levegõ? Volt égzengés és nagy vihar? Meséljetek...! Itt 20 fok van, és harsogóan friss a levegõ - felüdülés a szaharai hõség után...
Töltött paradicsom
Hozzávalók: 10 paradicsom, 2,5 dl extra szûz olívaolaj, 2 nagyobb hagyma finomra vágva, 25 dkg rizs, 4 dkg friss menta (ha nem szeretitek, akkor bazsalikom is jó lesz helyette) apróra vágva, pici paradicsomlé, só, frissen õrölt bors
Elkészítés:
1.) A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk és félretesszük, a belsejüket egy kiskanállal kikotorjuk egy tálba és összetörtjük apróra.
2.) Egy serpenyõben 1 dl olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk ...
Elkészítés:
1.) A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk és félretesszük, a belsejüket egy kiskanállal kikotorjuk egy tálba és összetörtjük apróra.
2.) Egy serpenyõben 1 dl olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk ...