Görög tésztasaláta
sponsored links
Dübörög a medvehagyma szezon és már nagyon várom a nyarat. Ezt a kettõt kombináltam össze egy tartalmas és friss tésztasalátába. Tökéletes választás munkahelyre vagy útra
Elkészítési idõ: 25 perc
Hozzávalók 2 személyre:
10 dkg medvehagymás orsó
10 dkg paradicsom
10 dkg uborka
10 dkg feta sajt
5 dkg olívabogyó
5 dkg lilahagyma
só
oregánó
olívaolaj
víz a tészta fõzéséhez
A tésztát lobogó, forró vízben kifõzzük, leszûrjük és lecsepegtetjük. A vízbe nem kell külön sót tenni.
A hagymát megpucoljuk és kicsi kockákra vágjuk (maximum 0,5 cm x0,5 cm).
Az uborkát, a sajtot és a paradicsomot kb. 1x1 cm-es darabokra daraboljuk.
A felkockázott zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tésztát, az olívabogyót, megszórjuk enyhén sóval és oregánóval az egészet és összeforgatjuk.
Kevés olívaolajjal megöntözzük az egészet és hûtõbe tesszük legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
Tökéletes húsmentes étel, de aki mégis szeretne hozzá némi húst, azoknak ajánlok egy kis grillezett csirkemellet vagy sült halfilét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!