Görög stílusú bab

2012-01-26

sponsored links


Ez a recept is a tegnap emlegetett amerikai magazinok egyikébõl való. Már említettem, hogy mostanában nagyon rákattantam a babra. Egyrészt az olcsósága miatt, másrészt mert rendkívül egészséges, harmadrészt mert alacsony a glikémiás indexe, amire nekem nem árt odafigyelnem. Ezért vadászom a babos recepteket.
Amikor ezt elolvastam (hazudok, az öcsém fordította le nekem), kicsit bizarrnak tûnt, de mégis ki akartam próbálni. Az eredeti recept két evõkanál mézet írt a babhoz, amit én nyírfacukorra cseréltem. Amikor fõztem, megkóstoltam, teljesen jónak tûnt. Miután elkészült és kivettem a sütõbõl, már túl édeskés volt nekem. Az biztos, hogy legközelebb max. 1 evõkanál nyírfacukrot fogok csak beletenni, de az is lehet, hogy teljesen kihagyom. Mivel ez a recept egy amerikai újságban jelent meg, nem vagyok meglepve, mert õk a cukrot is cukorral eszik, de ez még nekem is sok. Pedig én rajongok az édes ízekért.
Másrészt az egy teáskanál kakukkfû is picit eltúlzott számomra. Szeretem a kakukkfüvet, de ez lett az étel meghatározó íze, ezt pedig nem akartam volna. Még annak a rengeteg finom fokhagymának is elnyomta az ízét. Legközelebb csak egy kiskanállal teszek bele. Vagy fél kiskanállal.
A citromhéjas-petrezselymes kenyérmorzsa nagyon szokatlan íz, mégis jól passzol a babhoz. Összességében nagyon finom, érdekes étel, bár eltér a megszokott ízvilágomtól, kevesebb cukorral és kakukkfûvel mindenképpen újra meg fogom csinálni. Ez nagyon nagy adag, érdemes fele ennyivel kísérletezni.

 Hozzávalók:
500 g száraz lilabab
3 evõkanál olívaolaj
2 közepes fej hagyma aprítva
2 evõkanál zúzott fokhagyma (én egy egész fej fokhagymát tettem bele)
300 ml paszírozott paradicsom
1 tk kakukkfû (csak elvetemült kakukkfû-rajongók tegyenek bele ennyit!) ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2012/01/gorog-s...

sponsored links

Keres?s