Görög spagetti
sponsored links
Hozzávalók: 20 dkg spagetti, 3 evõkanál szõlõmagolaj, 50 dkg darált marha vagy sertéshús, 2 db babérlevél, 1 mokkáskanál oregánó,1 csipet õrölt fahéj és szegfûszeg, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, õrölt bors, himalája só, 1 konzervparadicsom (darabolt), de használhatunk friss paradicsomot is, a tálaláshoz reszelt sajt
Elkészítése: serpenyõben olajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, dinszteljük. Majd hozzáadjuk a darált húst , tovább pirítjuk és ízesítjük a babérral, oregánóval, fahéjjal, szegfûszeggel. Sózzuk, borsozzuk és hozzátesszük a zúzott fokhagymát. Amikor a hús átsült belekeverjük az aprított paradicsomot, összepirítjuk. Közben kifõzzük a tésztát, leszûrjük és összekeverjük a húsos raguval. Reszelt sajttal tálaljuk, aki szereti szórhat rá pár szem olajbogyót is.