Görög sofrito

2014-05-08

sponsored links

Kb. 4 fõre
5 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem, levelei, szárai külön-külön felaprítva,
1 rozmaringág levelei, felaprítva,
60 dkg borjú lapocka, szeletekre vágva, enyhén kiklopfolva,
Kb. két evõkanálnyi liszt,
Olívaolaj,
Só,
Frissen õrölt fekete bors,
Leves alaplé,
Száraz fehérbor

Saláta
20-30 dkg koktélparadicsom,
1 csokor petrezselyem levelei,
1 lilahagyma, vékony szeletekre vágva,
2 cl fehérborecet,
4 cl olívaolaj,

Tejföl
2 dl zsíros tejföl,
Pár csepp citromlé,
Teáskanálnyi aprított friss kaporlevél,
Csipetnyi só,
Pár csepp olívaolaj

görög_sofrito_borjú.jpg

Hevítsünk fel egy nagyobb, magas falú serpenyõt, majd öntsünk bele egy evõkanálnyi olívaolajat. A borjút enyhén sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg lisztben és pirítsuk körbe mind. Ami elkészült szedjük tányérra, ha végeztünk pár percre húzzuk félre a serpenyõt.

görög_sofrito_zöldségek.jpg

Ha a sütés közben nem ragadt oda nagyon semmi, (egyébként töröljük ki azokat vastag papírszalvétával), öntsünk rá ismét egy kevés olívaolajat, majd dobjuk rá fokhagymát, petrezselyemszárat, rozmaringot. Pirítsuk kis lángon egy percig, majd tegyük vissza a borjúszeleteket, és öntsük fel másfél deci fehérborral. Sûrítsük be felére, majd öntsük fel ismét másfél-két deci, most már marhahús alaplével.
Fõzzük kis lángon 40 percig, közben néha mozgassuk meg, hogy a liszt miatt oda ne kapjon, ha szükséges közben sózzuk, borsozzuk. Ha a borjú megpuhult ( könnyen beleszalad a kés) vegyük le a tûzrõl, szórjuk meg a felaprított petrezselyemlevéllel.
Miközben a hús párolódik, készítsük el a rizst, salátát, tejfölt.
A rizshez kis olívaolajon pirítsunk meg fél fej hagymát, szórjuk rá a rizst, öntsük fel kétszer annyi vízzel, sózzuk, majd fedjük le és tegyük 170 fokos sütõbe 22 percre.
A salátához, tejfölhöz meg egyszerûen keverjünk csak össze minden hozzávalót.

görög_sofrito_kész.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2014/05/08/gorog_so...

sponsored links

Keres?s