Görög saláta
sponsored links
Ilyet gyakran szoktam készíteni, és a blogon is már fenn van egy-két helyen, de úgyis olyan étel, amit nem lehet megunni, és nem árt minél többször emlékeztetni rá mindenkit. :)
Görög saláta
Hozzávalók 4 személyre: 3-4 érett paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 piros vagy zöld húsú paprika, 1 hagyma, 20 dkg feta vagy telemea, 15 dkg (mag nélküli) fekete vagy zöld olajbogyó, citromlé, olívaolaj, esetleg só.
Elkészítése: A zöldségeket csíkokra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a fetát pedig darabokra morzsoljuk. Mindent tálba teszünk, meglocsoljuk kevés citromlével meg olívaolajjal, és ha szükséges, enyhén meg is sózzuk (vigyázat, a feta és az olajbogyó is sós). Összekavarjuk, és tálalhatjuk is.
Megjegyzés: Tetszés szerint bazsalikommal, mentával vagy oregánóval is ízesíthetjük.
FF - 2017/7