Görög kolbászkák

2011-05-30

sponsored links


Már van egy fasírtszerû étel a blogon (lásd betyár gombóc), most itt az újabb. Ez nem magyar, hanem görög. Latsia oldalán láttam az eredeti receptet és nagyon tetszett, hogy semmi extra alapanyag nem kell hozzá. Viszonylag gyorsan elkészül és finom! Az eredeti neve szudzsukakja, ami kolbászkákat jelent (ha jól gondolom...). A kolbászkákat fehérboros paradicsommártásban kell készre sütni és állítólag bármilyen köret passzol hozzá. Az eredeti mennyiséget feleztük, de szerintem a szószból lehet többet is készíteni és úgy megsütni, mert akkor az egész szaftosabb lesz.


Hozzávalók a mártáshoz:
1 kisebb fej hagyma
vaj és olaj
1 ek. liszt
1/2 ek. cukor
1/2 csésze víz
1/2 csésze fehérbor
kb. 20 dkg paradicsom pürésítve (jó konzervbõl is)

a kolbászkákhoz:
1 tojás
1 szeletke kenyér felaprítva
1/2 csapott ek. zsemlemorzsa
1 ek. liszt
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem (vagy szárított)
só, bors, õrölt kömény ízlés szerint
  1. Elõször a mártást kell elkészíteni. Ehhez az olaj-vaj keverékén pároljuk meg a hagymát. Ha ez megvan, akkor mehet rá a liszt, amit keverjünk el csomómentesen. Öntsük fel a vízzel, a borral és a paradicsommal. Miután felforrt, tegyük bele a fûszereket és tegyük félre a mártást.
  2. Ha a mártás elkészült, gyúrjuk össze a kolbászkák hozzávalóit. A masszából formázzunk apró kolbászkákat és forró olajon gyorsan pirítsuk meg õket.
  3. Az elõsütött húsokat tegyük egy jénaiba és öntsük le a mártással. Kb. fél óra alatt süssük meg!

Folytats a blogon ... akonyham.blogspot.com/2011/05/gorog-k...

sponsored links

Keres?s