Görög joghurt készítése

2012-06-21

sponsored links


Úgy emlékszem, hogy elõször egy hazai görög étteremben ettünk tzatzikit. Már ott és akkor szerelembe estünk vele, krémes volt és elképesztõen selymes, nagyon enyhén, de kellemesen savanykás, azonban akkor még nem firtattuk, hogy mibõl is állt. Idõközben persze azt is megtudtuk, hogy ez a finomság görög joghurttal készül és valljuk be érezhetõ a különbség, ha mással (tejföl, joghurt, ezek keveréke) tudjuk csak helyettesíteni. 

Aztán néhány éve volt szerencsénk Rodoszon nyaralni, ami varázslatos adottságaival, a lakóival és persze a mesés konyhájával is elvarázsolt bennünket. 
Hamar rá is találtunk a városka egyik apró éttermére, ami törzshelyünkké is vált arra az egy hétre. A második napon már meg sem lepõdött a pincérünk, hogy a gyroshoz és görög salátához egy egész tál tzatzikit kértünk és mellé két kanalat :-)

Nem is oly régen, a görög este örömfõzésre bevásárolva fedeztük fel, hogy már itthon is egészen sok helyen elérhetõ az eredeti (és valóban olyan ízû) görög joghurt. Vicces, hogy éppen ezidõben fedeztük fel, hogy a sima hazai joghurtból is könnyedén elõ lehet állítani, igaz kevésbé zsíros és ici-picit savanyúbb, de a kész tzatzikiben már megszólalásig hasonlít az eredetihez.

Szóval, ha nehezen elérhetõ az eredeti, vagy kissé gazdaságosabb alapanyag a cél, akkor bátran tudom ajánlani ezt a nagyon egyszerû praktikát.

GÖRÖG JOGHURT KÉSZÍTÉSE ...

Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2012/06/gorog-jogh...

sponsored links

Keres?s