Görög háziasszonyok kedvence: tepsis csirke citrommal és sült zöldségekkel
sponsored links
A közös étkezés nagyon fontos a görögök számára, ám a hétköznapi rohanásban ez nehezebben kivitelezhetõ, így a családi ebéd, vagy vacsora - praktikusan - gyakran készül egy tepsiben. Befûszerezik és feldarabolják a hozzávalókat és már mehet is a sütõbe. Oregánó, fokhagyma, citromlé ez adja meg a sült csirke zamatát, a paradicsomos cukkini amint összesül mennyei, a pestós burgonya viszont már az én extrám!
Régen a tepsis húst a falu pékségébe adták be sütésre (ez a magyar falvakban is szokás volt), a nagy forróságban kényelmes fõzési eljárás azokkal a zöldségekkel dolgozni, amelyek nem igényelnek hosszú fõzési idõt. A cukkini és a paradicsom ilyen. A burgonya már más eset, de a lédús zöldségekben a hús mellett nagyon jól megsül.
Itt találsz egy önmagában is finom sült zöldséges receptet. (szintén görög).
Tepsis görög csirke sült zöldségekkel
(kotópoulo me pésto kai patatoúles)Hozzávalók: ...