Görög csirkeleves
sponsored links
Könnyed, tavaszi leves.
Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg csirkemell, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 1 kis darab zeller, 15 dkg rizs, 3 tojássárgája, kevés olaj, 2 citrom leve, kis kötés metélõhagyma,só. A tálaláshoz: 6 dkg feta sajt.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, fehéredésig pirítjuk, felöntjük kb 2 liter vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a kockára vágott leveszöldséget, együtt puhára fõzzük. Amikor a zöldség már majdnem megpuhult hozzáadjuk a rizset is, készre fõzzük. A tojássárgáját elkeverjük 2 ? 3 merítõkanál levessel, majd a leveshez adjuk, egészen alacsony hõfokon újraforraljuk, 1 ? 1, 5 citrom frissen kicsavart levével savanyítjuk. Végül megszórjuk a finomra aprított metélõhagymával. Tálaláskor a forró levesbe morzsoljuk a feta sajtot, ízlés szerint citromkarikákat adunk hozzá.