Görög csirkeleves

2018-02-27

sponsored links

Könnyed, tavaszi leves.


Hozzávalók (4 személy részére): 50  dkg csirkemell, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 1 kis darab zeller, 15 dkg rizs, 3 tojássárgája, kevés olaj, 2 citrom leve, kis kötés metélõhagyma,só.  A tálaláshoz: 6 dkg feta sajt.
Elkészítése:  A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, fehéredésig pirítjuk, felöntjük kb 2 liter vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a kockára vágott leveszöldséget, együtt puhára fõzzük.  Amikor a zöldség már majdnem megpuhult hozzáadjuk a rizset  is, készre fõzzük. A tojássárgáját elkeverjük 2 ? 3 merítõkanál levessel, majd a leveshez adjuk, egészen alacsony hõfokon  újraforraljuk, 1 ? 1, 5 citrom frissen kicsavart levével savanyítjuk. Végül megszórjuk a finomra aprított metélõhagymával. Tálaláskor a forró levesbe morzsoljuk a feta sajtot, ízlés szerint citromkarikákat adunk hozzá.





Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2018/02...

sponsored links

Keres?s