Görög citromos, fokhagymás csirkenyársak
sponsored links
Ismét egy falat Görögország. A tegnapi tzatziki mellé készültek ezek a könnyed citromos, fûszeres csirkenyársak. Elkészítése egyszerû és nincs is nagyon mit magyarázni rajta. Fûszeres, citrusos olajban pácolódtak a husik egy fél órát, majd színes paprikával, lilahagymával váltakozva nyársra húztam és forró serpenyõben néhány perc alatt megsütöttem õket. Gyors ebéd vagy vacsora ötlet, de kerti-partik vendégváró fogásaként is megállja a helyét. Sok friss zöldsalátával, pitával vagy lepénykenyérrel, tzatzikivel fogyasszuk. Egy pohár finom bor is jól esik mellé.
Görög citromos, fokhagymás csirkenyársak
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
pác:
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 1/2 tk cukor
- 1/2 tk õrölt bors
- 1/2 tk só
- 2 g fokhagyma
- 1 tk szárított oregánó
- 1/2-1/2 piros és sárga kaliforniai vagy kápia paprika
- 2 közepes lilahagyma
TZATZIKI receptje ITT megtalálható.
Elkészítése:
- A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk.
- A pác hozzávalóit összekeverjük, a húsra öntjük, 1/2-1 órát hûtõbe tesszük.
- A csirkehúst a paprikákkal és a hagymával váltakozva nyársra húzzuk.
- Forró grillserpenyõben, teflonserpenyõben vagy szabadtéri grillen minden oldalát pirosas barnára sütjük.
- Hideg tzatzikivel, pitával, zöldsalátával kínáljuk.