Görög citromos csirke
sponsored links
Igaz, hogy tegnap azt írtam, hogy nincs sok energiám most a konyhában forgolódni, de ezt felülírja, hogy senki nem készíti el helyettem az ebédet. A kísérletezõ kedvûeknek ajánlom figyelmébe:
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 egész csirkecomb
- 850 g burgonya (170 g CH)
- 4 fej vöröshagyma (370 g - 30,71 g CH)
- 3 citrom leve (kb. 150 ml) és 1 egészben (130 g) - összesen 8,96 g CH)
- 2 ek olíva olaj
- bazsalikom
- só
- bors
Három citrom levét kifacsarjuk. Összekeverjük az olajjal és a fûszerekkel. Ebben pácoljuk a csirkét, amíg a többi hozzávalót elõkészítjük.
A meghámozott krumplit hasábokra vágjuk, a hagymát elnegyedeljük. Elõször a burgonyát, majd a hagymát egy tepsibe szórjuk, majd a tetejére fektetjük a húsokat. Az utolsó citromot felkarikázzuk, és a húsra fektetjük. Az egészet meglocsoljuk a páccal, és 200 fokra elõmelegített sütõben lefedve kb. 1 óráig sütjük, majd újabb fél óráig.
Én a húsok tetejére kockáztam egy kevés margarint is, de ez elhagyható. Láttam egy olyan receptet, amiben kakukkfû is szerepel, legközelebb azzal is kipróbálom.
Összesen 209,67 g CH-t tartalmaz, ez adagonként 52,41 g, de nem öntöttem rá az összes páclevet, és van, aki nem szereti megenni a citromkarikákat, úgyhogy azt hiszem, eltekinthetünk ettõl a fölös 2 g-tól.
Forrás: konyhalal.cafeblog.hu