Göngyölt pulyka, balzsamos csirkemáj és zöldborsópüré

2012-01-15

sponsored links

 borsópüré - eszméletlen finom :) göngyölt pulykamell és balzsamos csirkemáj petrezselyemmel - mennyei ízek és illatok ;)))

Ezt a nagy pulykamell-tekercset másik kettõvel együtt, még karácsony elõtt csináltam, de ezt a fagyasztóban hagytam. Ma sütöttem meg, de került mellé a kedvenc balzsamecetes csirkemájból is, és krumplipüré helyett zöldborsópüré lett a körete. Valamiért nagyon odavagyok érte újabban, talán a színe miatt, vagy az íze miatt, vagy mert csak elegem van a télbõl és a tavaszra vágyom. Mindenesetre most úgy érzem, akár minden másnap tudnék enni ;)

Zöldborsópüré

Ez kell hozzá: 1 kg fagyasztott zöldborsó, 50 g vaj, 50 g kacsazsír, 200 ml tejszín, 50 g Grana Padano, só, fokhagyma.

Így készül: a zöldborsót annyi forró vízzel öntöm le, amennyi ellepi, sózom és kb. 5 perc alatt megfõzöm. Ezután leszûröm, hozzáadom a vajat, sót, fokhagymát frissen átnyomva, vagy granulálva, a tejszín felét. Botmixerrel pürésítem, majd apránként a maradék tejszínt is hozzákeverem. Kóstolgatom és úgy sózom meg, nehogy túlsózzam. Parmesan-jellegû sajtot, vagy mint most Grana Padano sajtot reszelek bele és kész is :)

Göngyölt pulykamell

Ez kell hozzá: 300 g pulykamellfilé, 3 szelet füstölt-fõtt sonka, 100 g reszelt ...


Folytats a blogon ... bodzablog.freeblog.hu/archives/2012/0...

sponsored links

Keres?s