Göngyölt nyúlhús brokkolimártással
sponsored links
Ez a göngyölt nyúlhús nagyon finomra sikeredett, a brokkolimártás pedig méltó kiegészítõje volt, annál is inkább, mert minden hozzávaló a nyúlhústól elkezdve a brokkoliig a háztájról került ki. A brokkoli palántákat egy barátnõm édesanyja, Magdi néni, adta nekünk, anyum el is ültette a veteményesben, óriási növényekké cseperedtek, de sajnos mégsem lettek tökéletesek, mert egyrészük alig kezdte hozni a termését, még tenyérnyi sem volt, máris kivirágzott. De azért lett belõle egíy mártásra való nekem:) S még a színe is olyan szép lett:)
A nyúlhús pedig az utolsó adag volt a fagyasztóban, ez a hús tulajdonképpen azt hiszem a nyúl hasfala, olyan vékony, hosszú darab húsok, amit fel lehet göngyölni:) Tudományosabban nem tudom elmagyarázni, inkább megmutatom mirõl van szó fotón:)
Hozzávalók (2 személyre): 4 szelet nyúlhús (a nyúl hasfala, a két oldalt levõ hosszú, vékony hús, nálam két nyúltól származik), 1 nyúlmáj, 4 hosszú szelet papírvékonyságúra vágott szalonna, 1 kisebb zsenge cukkini, 5 dkg juhsajt, só, bors, kevés olaj; a brokkolimártáshoz: 1 közepes vagy 2 - 3 kisebb brokkoli, 3 - 4 cikk ...