Göngyölegek

2012-01-02

sponsored links


A mamánál minden ünnepnapkor gombás tekercs van ebédre. Egyszerûen nem lehet megunni, ahogy a mama készíti, az egész család azt szereti, nem is nagyon készíti senki, mert tudjuk, a mama féle göngyölt gombás-sonkás-sajtos panírozott tekercsnek a nyomába sem ér semmi.
Igen ám, de azért...szóval a mindenféle töltött husik elég csábítóak, és szilveszterkor kell enni sertéshusit, hogy a coca kikaparja a szerencsét.
Úgyhogy vettünk egy doboz szeletelt karajt és hát sok gondolkodás után kiötlöttem, hogy tekercs lesz belõle. No de milyen? Meg hogyan? Ez is olyan félelmetesnek tûnõ feladat, tekercset készíteni. Pedig aztán nincs is vele olyan sok macera. Csak ki kell klopfolni a husit. Én 6 szeletbõl dolgoztam. Ez után le kell teríteni 3 szelet szalonnát (ilyen papír vékonyat, bacont vagy erdélyit, vagy ami úgy jól néz ki) úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Erre rá kell teríteni ellentétesen a vékonyra klopfolt husikat, megsózzuk, majd bele a tölteléket szintén. Nálunk kétféle lett, az egyik párom kérésére: 3 vékony szelet lesózott padlizsán, rá füstölt trappista szintén szép vékonyan, és végül a belsejébe csíkozott paradicsom (leve nélkül). Ezt pedig óvatosan feltekerjük. Jól megszurkáltam hústûvel, biztos ami biztos. A másik verzió pedig ugyanígy készült, csak abba nem tettem mást, mint ...

Folytats a blogon ... mivanlina.blogspot.com/2012/01/gongyo...

sponsored links

Keres?s