Gödöllõi szarvasgombás krémes

2011-09-21

sponsored links


Gödöllõ a szarvasgomba fõvárosa Magyarországon! - olvashatjuk majd pár év múlva a médiában! :p
Ezt a nem kis célt tûztük ki magunk elé, többed magunkkal karöltve! És mi máson keresztül vezethetne az út, mint a gasztronómián. Mi is hozzátesszük a magunkét és elsõ lépésként különbözõ szarvasgombás ételeket és desszerteket alkotunk és veszünk fel a kínálatunkban, melyen keresztül reményeink szerint megismertethetjük a vendégeinkkel a szarvasgomba kiválóságait és erényeit!

Ács Adél a szarvasgomba szakértõje és gödöllõi mecénása, népszerûsítõje nagyon sokat segített nekünk a feladat tökéletes megoldásában. Kiváló minõségû, Gödöllõn és környékén szedett szarvasgombákat hozott nekünk; fodros, nyári és homoki szarvasgombákat. Az utóbbinak (Terfézia- homoki szarvasgomba=Mattirolomyces terfezioides =Terfezia terfezioides) ) az is különlegessége, hogy csak Magyarországon található (Hungarian sweet truffle), tehát mondhatjuk, hogy -Hungaricum! Nagyon jól használható desszertek, pralinék ízesítésére is, mivel enyhén édeskés az íze. Szép párt alkot a mandula, fehér csokoládé, vanília, alma és a körte ízeivel. Az alábbi a kibõvített, tányérdesszert változat.

Gödöllõi szarvasgombás krémes ...

Folytats a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2011/09/g...

sponsored links

Keres?s