Gõzön párolt keszeggel töltött ravioli, barna csiperkés-medvehagymás-mascarponés szósszal - 48. VKF!
sponsored links
A Tarka Bárka blog írói, Gabah és Gabi által kiírt 48. Vigyázz, kész, fõzz! fordulóra, az "Édes vizeink" témára készítettem el ezt az ételt.
Gaba és Gabi jobban nem is választhatta volna meg a témát. A nevükhöz hûen, teljes mértékben tükrözi a bloguk arculatát, és én nagyon-nagyon egyetértek velük, hogy az édesvízi halakat jelölték meg az aktuális témaként. Így tényleg senki nem élhet olyan kifogásokkal, hogy nem lehet itthon beszerezni, vagy hogy iszonyatosan drága lenne.
Én egy számomra mumus halat; a dévérkeszeget választottam. Kihívás volt az elsõ találkozásunk óta. Nem is olyan régen vettem belõle elõször (gyorsfagyasztottat), abibõl sütõben, egészben sütöttem meg kettõt. Mi tagadás, cseppet sem voltam körültekintõ, mert utána se néztem, hogy mennyire szálkás halfajta. Nem volt egy szerencsés választás.
Mindenesetre azóta törtem a fejem azon, hogy mit is lehetne kihozni belõle, hiszen van még a belõle. Aztán arra jutottam, hogy olyan elkészítési módot kell találnom, ahol elõzõleg kiszálkázom a halat. Ebbõl már adódott is, hogy belerejtem valamibe, mondjuk tésztába, valamilyen szósszal párosítva. Mikor beszereztem barna csiperkegombát és medvehagymát, akkor már ...